УНИВЕРСИТЕТСКИ ЗИМНИ ИГРИ И ЗИМЕН УНИВЕРСИТЕТ '2018
 
ПРАВО И УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ
УНИВЕРСИТЕТСКИТЕ ЗИМНИ ИГРИ И ЗИМЕН УНИВЕРСИТЕТ '2018 ще се проведат в курортен комплекс "Боровец" от 11 до 15 март 2017 г. и се организира от Национално представителство на студентските съвети (НПСС) и Асоциация за университетски спорт „Академик” (АУСА).
УНИВЕРСИТЕТСКИТЕ ЗИМНИ ИГРИ И ЗИМЕН УНИВЕРСИТЕТ '2018 следва да се проведат в академичния дух и в духа на университетското спортно движение, въз основа на които не се допуска дискриминация насочена срещу висше училище или лице на база на расова, религиозна или политическа принадлежност.
Зимен университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.
Основна идея е провеждане на Национални университетски шампионати и излъчването на национални индивидуални шампиони, както и номинирането на призовите Висши училища.
С цел да се даде възможност на студентите, които нямат спортни умения в зимните спортове се организират и провеждат адаптирани спортно състезателни игри и се излъчват индивидуални шампиони и висши училища, като резултатите влияят върху комплексното класиране за УЗИ Боровец 2018.
Чрез проекта, ние, студентите, си поставяме за цел да се популяризира масовият професионален и непрофесионален студентски спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите.
Право на участие имат всички делегации от Висшите училища, подали формуляр А1 в срок до 05 март 2018 година и заплатили такса участие в срок до 07 март 2018 година.
Заявки за участие се приемат с надлежно попълнени формуляри А1 и В1 на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  за индивидуалното участие и Студентските съвети и e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  за Университетските спортни клубове.
Преди провеждане на техническата конференция всеки ръководител на делегация трябва да представи в центъра за акредитация и пред делегата на АУС „АКАДЕМИК” и НПСС следните документи за всеки един състезател:
- лична карта;
- студентска книжка или уверение от висшето училище на участниците;
- предсъстезателен медицински преглед (оригинал);
- застраховка злополука при практикуване на спорт (копие);
- планинска застраховка.
Ръководителят на делегацията представя следните документи за всички официални лица в делегацията:
-лична карта;
- списък на официалните лица в делегацията и оригинала на предварително изпратените формуляри А1 и B1;
- оригинал на платежното нареждане за преведената такса участие.
Всяко висше училище трябва да утвърди Ръководител на делегацията, който да представлява висшето училище и състезателите му на церемониите по откриване и закриване, на Генералната техническа конференция, пред АУС „АКАДЕМИК” и НПСС и пред всички останали участници и официални гости на УНИВЕРСИТЕТСКИ ЗИМНИ ИГРИ И ЗИМЕН УНИВЕРСИТЕТ 2018.

Формулярите за участие трябва да бъдат попълнени компютърно и да бъдат изпратени на НПСС за настаняване и на АУС „АКАДЕМИК” за участие в състезанията.
а) Количествена заявка за участие А-1 – подаване на заявката до 5 март 2018 година;
б) Групова заявка за участие B-1 – подаване на заявката до 5 март 2018 година;
в) допускат се промени по заявените състезатели и официални лица по време на акредитацията и Техническата конференция по вид спорт.

  • ФИНАНСОВИ УСЛОВИЯ
Организаторите осигурява хотелско настаняване и трикратно хранене в хотел „Рила” в стая за 1, 2 или 3 лица. Храненето е на блок маса с разнообразие от салати, месни и безмесни ястия. Цената включва ползване на закрит басейн и джакузи, Wi-Fi интернет в лобито на хотела, туристически данък, хотелска застраховка. Хотелът разполага с безплатен открит паркинг при наличие на свободни места при пристигане на туристите.
Всички лица в състава на делегация следва да заплатят такса за настаняване и хранене на НПСС в размер на:
- 360 лева на студент за четири (4) нощувки при настаняване в стая за трима. (третото легло в стаята е разтегателен диван)
- 380 лева на студент за четири (4) нощувки при настаняване в стая за двама.
- Настаняване в единична стая 500 лева за четири (4) нощувки.
- Официални лица и др. – 500 лева за четири (4) нощувки.
Всички плащания се извършват от висшите училища по банковата сметка на НПСС в лева, най-късно до 7 март 2018 година.
Организаторите си запазват правото да не вземат под внимание заявките за участие в състезанията на висши училища, които не са заплатили таксите в срок. Делегациите, които не са заплатили в срок, няма да бъдат настанявани.
  • БАНКОВА ИНФОРМАЦИЯ
Получател: Национално представителство на студентските съвети /НПСС/
БАНКА: Инвестбанк АД
IBAN: BG29IORT73801036638400
BIC: IORTBGSF
Основание: Зимен университет 2018
 
НПСС и АУС договаря с Бороспорт АД преференциални цени за лифт карти и оборудване за тренировки и състезанията. Цените на картите са както следва:
1. Дневна лифт карта - 35.00 лева
2. Полудневна лифт карта - -- лева
3. Лифт карта за нощно каране – -22.00 лева
4. Лифт карта в дните на състезанията 12,13 14.03.2018г. - 10,00 лева за състезатели

* Организаторът запазва правото да прави промени по наредбата и програмата на събитието, за което уведомява ръководителите на делегации.
* Участниците следва да спазват добрите нрави и общите условия за престой в хотела. Организаторите имат право да отстранят делегация от участие в проекта в случай, че същата има непристойно поведение, нарушават обществения ред или наредбата за провеждане на събитието.
* Организаторите си запазват правото да отстраняват и не допускат лица до участие в проекта, които нарушават общите условия и норми на поведение.

 

Сайт на проекта: www.winter.npss.bg
FB: www.facebook.com/wu.npss
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Организатор

Студент на годината

Летен университет

Младежка медия

НПСС